In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Aktuális időszaki kiállítások

Zebegényi intimizmus - Válogatás Szőnyi István csendéleteket, meghitt szobabelsőket, valamint aktokat ábrázoló akvarell és gouache képeiből.

Megtekinthető:
2018. május 27.

Bővebben...

Szőnyi István Baráti Kör Egyesület

Alapítás éve: 1969
Székhelye: 2627 Zebegény, Bartóky u. 7.
Telefon: Varsányi Andrea 06 20 2610506
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Dr. Feledy Balázs
Titkára: Köpöczi Rózsa
Elnökségi tagok: Buda István, Járik Gábor, Klemmné Németh Zsuzsa, Miklóssy János, Várda Gyula
Ellenőrző Bizottság tagjai: Maurer Tiborné, Nagyné Héja Etelka, dr. Pásztor Krisztina

Tagjainak száma:64 fő

Az egyesület célja (alapszabály):
„ A Szőnyi István Baráti Kör olyan, - egyesületként működő - társadalmi szervezet, amelynek célja, hogy Szőnyi István művészetének hazai és külföldi propagálásával a művészetek, ezen belül főleg a képzőművészet barátainak és értőinek táborát növelje, így segítve elő a Baráti Kör alapvető célkitűzését, az általános művészeti kultúra terjesztésének megvalósítását. Szervezetébe szívesen fogadja a képzőművészet és általában a művészetek pártolóit, Szőnyi István hagyatékának gondozóit, valamint mindazokat, akik a Baráti Kör tagjaként vállalják az egyesület alapszabályában megjelölt célok elősegítését.”

Tevékenységi köre:
Képzőművészeti szabadiskolák működtetése (Szőnyi István Képzőművészeti Szabadiskola, Ifjúsági Művésztelep, művészeti táborok). Osztálykirándulások, kulturális programok, erdei iskolák szervezése iskolai csoportok részére. A Szőnyi István Emlékmúzeum kulturális tevékenységének támogatása.

Gazdálkodás: Az egyesület programjait a befizetett tandíjakból, a tagok tagdíjából és pályázatokon elnyert támogatásokból valósítja meg. Bevételeit a képzőművészeti programok szervezésére és lebonyolítására, a tábor fenntartására, üzemeltetésére és felújítására fordítja.

Az Egyesület tagjai
1./ Az Egyesületnek tagja lehet minden 16 éven felüli magyar és nem magyar állampolgár, továbbá jogi személyek /intézmények, szervezetek, stb./ is, akik az Egyesület alapszabályában előírt kötelezettségek teljesítését vállalják és akiket tagfelvételi kérelmük alapján az elnökség tagként felvett.

2./ A Egyesület tagjait – a tagsági jogviszonyból eredő – a jogszabályokban, valamint az alapszabályban megállapított jogok illetik és kötelezettségek terhelik.

3./ A Egyesület tagja lehet az a jogi személy, amely az Egyesület évente 50.000,-Ft-ot meghaladó támogatásban részesíti.

Az Egyesület tagjai az alapító és rendes tagok, valamint a pártoló tagok.

Az Egyesületnek pártoló tagjai lehetnek elnökségi határozat alapján mindazok, akik az Egyesület céljait elfogadják, pénzbeli és, vagy eszközbeli támogatást nyújtanak az egyesületnek. A pártoló tagok az Egyesület közgyűlésein tanácskozási joggal részt vehetnek, szavazati, választási és megválaszthatósági joggal nem rendelkeznek.
A pártoló tag tagdíjat nem fizet, azonban köteles pénzbeli vagy eszközbeli támogatást nyújtani, és az alapszabály rendelkezéseit megtartani.

Az Egyesületbe jelentkezők felvétele:
Az Egyesületbe tagként jelentkezők felvételéről az elnökség – a kérelem benyújtását követően hat hónapon belül, két tag ajánlásával – dönteni köteles.