In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Aktuális időszaki kiállítások

Zebegényi intimizmus - Válogatás Szőnyi István csendéleteket, meghitt szobabelsőket, valamint aktokat ábrázoló akvarell és gouache képeiből.

Megtekinthető:
2018. május 27.

Bővebben...

Szőnyi István Alapítvány

Székhelye: 2627 Zebegény, Bartóky u. 7.
Telefonszám: 06 30/ 8627428
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Alapítás éve: 1992

Nyilvántartás száma: PKA 62198
Végzés száma: A/2198
Közhasznú 1998. január 1-től, száma: 547.
Adószám: 19184922-1-13
A kuratórium elnöke: Klemmné Németh Zsuzsa
A kuratórium tagjai: Dr. Bőzsöny Ferenc, Köpöczi Rózsa, Krebsz Ferenc, Nagy Gábor, Szekeres Anna, Dr. Szőnyi István

Az alapítvány jellege: közhasznú alapítvány a kulturális tevékenység, a tudományos tevékenység, kutatás és kulturális örökség megóvása terén.

Az alapítvány célja: A Szőnyi István Emlékmúzeum kulturális célkitűzéseinek támogatása, programok, kiadványok, kiállítások, rendezvények megvalósításában a megfelelő támogatás felkutatása és annak biztosítása. Különböző helyszíneken kiállítások szervezése, illetve azok támogatása, esetleges pályázatok kiírása és a művész életművének népszerűsítése.

Az alapítvány nyílt, a társulás feltétele az alapítvány vagyonához történő hozzájárulás, és a kuratórium tagjainak egyhangú felvételi határozata.

A kuratórium az alapítvány vagyonáról dönt, azt egyhangú határozat alapján felhasználhatja, gyarapíthatja. A kuratórium jogosult gazdasági tevékenységet folytatni az alapítvány vagyonával, illetve vállalkozni azzal a feltétellel, hogy minden jövedelem az alapítvány céljának elérését szolgálja. Az alapítók által rendelkezésre bocsátott teljes vagyont is jogosult a kuratórium felhasználni. Az alapítvány vállalkozási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében és azokat nem veszélyeztetve végez, és a gazdálkodása során elért eredményt nem osztja fel, hanem alaptevékenységére fordítja.

Az alapítvány időtartama: Jelen alapítványt alapítók határozatlan időre hozzák létre. Már most úgy határoznak, hogy a megszűnéskor meglevő vagyon a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeumot illeti meg, és azt szakmai fejlesztésre kell fordítani.

Kérjük, hogy adója 1%-nak felajánlásával támogassa a Szőnyi István Emlékmúzeum munkáját segítő civil szervezetet!